FAQCONTACT USfeedbacksitemap
eye icon
Home Corporate Resources Media Archive News List 2018 Viewing Party Di Axiata Arena (AFF Suzuki Cup 2018 Final)

Kuala Lumpur, 11 Disember 2018 – Perbadanan Stadium Malaysia telah mengambil inisiatif dengan mengadakan tayangan Perlawanan Akhir Pertama Piala AFF Suzuki 2018, Malaysia menentang Vietnam di Axiata Arena KL Sports City. Ini bagi memberi peluang kepada penyokong bola sepak yang tidak berjaya mendapatkan tiket untuk menyaksikan perlawanan tersebut.

Seramai hampir 8000 orang penonton telah memenuhi Axiata Arena seawal jam 5.30 petang. Semangat jitu penyokong skuad Harimau Malaya yang bersorak seolah-olah mereka turut berada di dalam Stadium Nasional telah memeriahkan suasana di sana. Nyanyian lagu sorakkan keramat Ultras Malaya juga turut dinyanyikan.

Dengan kemudahan penghawa dingin dan skrin empat muka di dalam Axiata Arena telah memberi keselesaan kepada penonton tanpa perlu bersesak untuk menyaksikan perlawanan tersebut. Keputusan seri 2 – 2 telah menjadi penutup bagi perlawanan akhir AFF Suzuki yang berlangsung di Stadium Nasional sejak dari 08 November 2018 akan diketahui keputusan akhir selepas perlawanan akhir ke-2 di Stadium My Dinh, Hanoi pada 15 Disember 2018.