FAQCONTACT USfeedbacksitemap
eye icon
Home Corporate Resources Media Archive News List 2018 Konsert Jacky Cheung A Classic Tour 2018

Kuala Lumpur, 7 Oktober 2018 – Axiata Arena sekali lagi menjadi pilihan bagi penganjuran Konsert Artis terkenal dari Negara China, Jacky Cheung. Konsert ini telah berlangsung selama 3 hai bermula dari 5 hingga 7 Oktober 2018.Sebelum ini Axiata Arena telah digegarkan dengan kemeriahan konsert yang sama pada Januari 2018.

Kemeriahan turut dirasai di luar Axiata Arena dengan pembukaan booth pihak penaja konsert seperti Goldsands, Tune talk, Allianz, Mayflower, Sembonia, Sea horse, Nasa dan Quill City Mall. Pelbagai tawaran hebat yang telah ditawarkan kepada pengunjung sebelum bermulanya konsert yang dijadualkan pada jam 8.00 malam.

Selama tiga hari penganjuran konsert, Axiata Arena dibanjiri oleh para peminat Jacky Cheung walaupun keadaan di sekitar KL Sports City telah mengalami kesesakkan lalu lintas yang teruk sejak hari pertama berlangsung konsert.

Kehebatan penyanyi Jacky Cheung bersama penari serta dimeriahkan lagi dengan teknologi canggih pentas dan lampu yang dibawa khas dari China itu tidak dapat dinafikan lagi. Dengan keluasan Stadium Axiata Arena yang mempunyai kapasiti 15,000 orang dapat menampung segala seni bina pentas yang menggunakan teknologi terkini, moden disamping penggunaan lampu. Gabungan pentas dan lampu dapat menonjolkan kehebatan konsert Jacky Cheung A Classic Tour 2018.