FAQCONTACT USfeedbacksitemap
eye icon
Home Corporate Resources Media Archive News List 2018 Perlawanan Bola Sepak Malaysia Menentang Myanmar Di Stadium Nasional

Kuala Lumpur, 24 November 2018 – Stadium Nasional, KL Sports City Bukit Jalil telah mencatat sejarah dengan kehadiran penyokong seramai 83,773 orang sempena perlawanan Piala AFF Suzuki 2018 di antara Malaysia menentang Myanmar. Stadium ini disemarakkan lagi dengan semangat penyokong luar biasa kali ini telah memberi impak yang positif kepada pasukan Negara dengan mara ke peringkat separuh akhir.

Sebaik sahaja wisel penamat dibunyikan. Keputusan Malaysia 3-0 Myanmar terduduk, terdiam dan terpaku di tengah padang sambil ditenangkan oleh pasukan Negara.

Antara yang menarik berlaku sewaktu rehat suku masa pertama adalah seorang dari penyokong bola telah membuat lamaran kepada teman wanitanya dengan paparan di skrin besar dalam stadium itu dengan tulisannya “jom kahwin saya shinna” telah menggamatkan stadium seketika.

Selain itu, terdapat hampir tiga puluh buah food truck menarik yang memenuhi ruang legar dalam stadium bagi memudahkan orang ramai untuk membeli makanan dan minuman sewaktu menyaksikan perlawanan.