FAQCONTACT USfeedbacksitemap
eye icon
Home Corporate Resources Media Archive News List 2018 The Kuala Lumpur Major 2018 Di Axiata Arena

Kuala Lumpur, 18 November 2018 – The Kuala Lumpur Major 2018 merupakan pertandingan major yang pertama diadakan di Malaysia dan buat julung kalinya berlangsung di Axiata Arena selama 3 hari bermula dari 16 sehingga 18 November 2018.

Dengan kemudahan empat buah papan paparan LED yang dipasang di Axiata Arena telah memudahkan penoton untuk menyaksikan The Kuala Lumpur Major 2018 yang telah menampilkan pasukan terbaik dunia dalam memburu kejuaraan Major kali ini selepas dimenangi oleh Team Liquid di Shanghai, China pada edisi yang lalu.

Pada perlawanan akhir menyaksikan pasukan Team Secret yang dianggotai peserta dari campuran Negara menentang pasukan Virtus.Pro dari Negara Rusia dengan sengit sehingga membawa kepada set 5. Team Secret mendahului sebanyak dua kali 1-0 dan 2-1, walaubagaimanapun pada set ke 5 tidak menyebelahi mereka. Virtus.Pro telah berjaya membuat kemunculan semula dengan memastikan mereka membawa pulang gelaran Juara KL Major 2018 dan wang tunai sebanyak USD 1 Juta.

Dengan keluasan 13,000 kapasiti serta ruang yang ada di dalam Axiata Arena, acara ini dianjurkan sangat teratur dan terdapat banyak booth jualan yang berkaitan dengan e-sukan. Orang ramai juga turut berpeluang untuk membeli barangan keluaran dari The Kuala Lumpur Major seperti topi, t –shirt, pelekat dan jaket.