warga_psm
orang_awam

Module Toolbar

 1

 

Kuala Lumpur, 21 Februari 2017 – Sempena menjelang Sukan SEA 2017, Sekretariat Sukan SEA telah membuat persiapan awal dengan mengadakan satu lawatan khas yang dihadir oleh Chef De Mission dari seluruh negara yang akan menyertai Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 ke venue-venue yang bakal digunakan bagi temasya tersebut.

Lawatan yang diketuai oleh Ketua Setiausaha Kementerian Belia dan Sukan, YBhg. Dato’ Lokman Hakim Ali itu bermula dari jam seawal 10 pagi sehingga jam 5 petang. Satu sesi taklimat khas telah diadakan kepada semua Chef De Mission sebelum memulakan lawatan ke sekitar Kompleks Sukan Negara,Bukit Jalil dan Velodrome Nasional, Nilai.

Tujuan lawatan ini diadakan adalah bagi memberi peluang kepada semua Chef De Mission Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 untuk melihat dengan lebih dekat persiapan dan persediaan sempena temasya Sukan SEA yang akan berlangsung. Penerangan secara teknikal juga turut dikongsikan oleh wakil dari Jabatan Kerja Raya dan kontraktor khas yang mengendalikan projek tersebut.

Di harap segala persiapan awal ini dapat memberikan impak yang lebih besar kepada pihak Chef De Mission dan warga KBS serta seluruh agensi yang terlibat untuk menjayakan Temasya Sukan SEA 2017.

 

7

2

6

Go to top