warga_psm
orang_awam

Module Toolbar

Perbadanan Stadium Malaysia - Items filtered by date: Mei 2018

Kuala Lumpur, 03 Mei 2018 – Persatuan Renang Amatur Malaysia (ASUM) telah menganjurkan Kejohanan Renang Terbuka Malaysia bertempat di Pusat Akuatik Nasional, KL Sports City. Kejohanan ini telah melibatkan atlit- atlit dari seluruh negeri di Malaysia. Perenang sensasi Negara, Welson Sim telah memberikan saingan hebat kepada pasukan lawan dengan berjaya meraih tiga emas walaupun beliau mengalami kecederaan di bahu kaki . Emas tersebut sekali gus dimiliki oleh kontijen dari Sarawak. 

renang1

renang2

renang3

Published in Arkib Berita

Kuala Lumpur, 01 Mei 2018 – Kejohanan Gimnastik Berirama Asia 2018 telah berlangsung selama empat hari di Stadium tertutup, Axiata Arena KL Sports City. Kejohanan gimnastik berirama Asia ini melibatkan saingan kategori individu, berkumpulan mengikut ranking dan kategori all-around.

Selain Malaysia, edisi kali ini turut melibatkan penyertaan dari lain-lain Negara seperti China, Jepun, Korea Selatan, Uzbekistan, Kazakhstan, Mongolia, Krygztan, Taiwan, Hong Kong, Vietnam, Thailand, Singapura, Indonesia,Filipina, Qatar, Iran, Lubnan dan Korea Selatan.  

gimnas1

gimnas2

gimnas3

Published in Arkib Berita

Kuala Lumpur, 05 May 2018 – Perlawanan Ragbi Asia Malaysia dengan Korea Selatan telah berlangsung di Stadium Nasional,KL Sports City. Pasukan Korea Selatan telah berjaya menewaskan pasukan Malaysia dengan skor 35 – 10. Manakala pada perlawanan kedua di antara Pasukan Malaysia bertemu Hong Kong, Malaysia tewas buat kali keduanya dengan skor 8 - 67. Dianggarkan hampir 11,000 orang penonton yang hadir bagi menyaksikan kedua-dua perlawanan itu dan ini menunjukkan sukan ragbi sememangnya mempunyai peminat tersendiri.

bolaseak1

bolasepak2

bolasepak3

bolasepak4

 

Published in Arkib Berita
Go to top