warga_psm
orang_awam

Module Toolbar

Sambutan Ulangtahun ke-20 Kompleks Sukan Negara dan Kompleks Sukan Bukit Kiara

Kuala Lumpur, 28 Julai 2018 – Sambutan Ulangtahun ke-20 Kompleks Sukan Negara dan Kompleks Sukan Bukit Kiara telah diadakan pada 28 dan 29 Julai 2018 bertempat di KL Sports City. Perbadanan Stadium Malaysia (PSM) melalui kolabarasi bersama pihak Media Prima telah menampilkan acara tahunan mereka iaitu Jom heboh sebagai klimaks kepada sambutan ulang tahun tersebut. Kolabarasi tersebut telah berjaya menarik pengunjung untuk datang berkunjung di Kompleks Sukan Negara yang kini telah dinaiktaraf dan ditukar nama kepada KL Sports City.

Selain dapat berkunjung ke Karnival Jom Heboh dan konsert, PSM juga telah mengadakan pelbagai aktiviti menarik kepada orang awam dengan menggunakan semua kemudahan yang sedia ada di KL Sports City. Antara aktiviti – aktiviti yang telah diadakan ialah Stadium Tour, Pertandingan Karaoke, Pertandingan Peragaan Kanak-kanak, Kejohanan Futsal, Inline Skate Clinic dan Booth PSM juga turut di lokasi karnival Jom Heboh. Di booth PSM, beberapa panel PSM seperti Build Up Resources, F&N 100 Plus, International Medical University, dan Seat Advisor turut sama memeriahkan booth dengan aktiviti masing-masing.

Melalui aktiviti Stadium tour orang ramai berpeluang merasai sendiri pengalaman masuk ke dalam stadium seperti lobi utama, suite kenamaan, bilik persalinan pemain dan pengunjung turut di bawa turun sehingga ke trek dan padang. Ulangtahun 20 ini juga turut menampilkan seorang peserta dari Malaysia yang telah mencipta rekod pada hari tersebut dengan melakukan larian kebelakang (Run Backwards) bermula dari jam 8.00 pagi hingga 8.00 malam di trek Stadium Nasional. 

anniversary201

anniversary20 2

anniversary20 3

anniversary20 4

anniversary20 5

anniversary20 6

Rate this item
(0 votes)
Go to top