warga_psm
orang_awam

Module Toolbar

Sambutan Ulang Tahun UMNO Ke-71 Di Stadium Nasional Bukit Jalil

YAB PM sedang berucap di Perhimpunan Ulang Tahun UMNO ke 71. YAB PM sedang berucap di Perhimpunan Ulang Tahun UMNO ke 71.

Kuala Lumpur, 16 Mei 2017 – Sambutan ulang tahun UMNO ke-71 telah diadakan di Stadium Nasional Bukit Jalil pada 11 MEI 2017 dengan kemuncak sambutan ialah majlis perasmian oleh YAB Perdana Menteri yang juga Presdien UMNO, Datuk Seri Najib Razak. Ia merupakan sambutan yang terbesar untuk sejarah sambutan UMNO. Ramai yang hadir dari seluruh negeri untuk memeriahkan lagi sambutan pada kali ini.

Sambutan pada kali ini berkonsepkan keagamaan seperti aktiviti tazkirah bersama YBhg. Ustaz Dato Hj. Badlishah Alauddin dan solat berjemaah bersama anak-anak tahfiz yang di imamkan oleh YAB Dato’ Seri Dr Ahmad Zahid bin Hamidi, Timbalan Perdana Menteri.

Selain daripada itu, sambutan dihangatkan lagi dengan larian sambil membawa Bendera UMNO ke dalam Stadium Nasional yang diketuai oleh YB Brig. Jen. Khairy Jamaluddin, Ketua Pergerakan Pemuda UMNO. Larian ini merupakan simbolik penutup Larian Bendera UMNO yang telah dilakukan dibeberapa negeri pada sebelum ini.

Pada masa yang sama juga, turut berlangsungnya Karnival Wow di Padang Letak Kereta B yang turut memeriahkan lagi Sambutan Ulangtahun UMNO ke 71.

Rate this item
(0 votes)
Go to top