warga_psm
orang_awam

Module Toolbar

Berita Semasa

04Jun2018

Kuala Lumpur, 30 Mei 2018- Program memasak Bubur Lambuk Stadium #Stadiumkita Perbadanan Stadium Malaysia melalui kerjasama bersama Merci Chef Malaysia, atlet dan bekas atlet Negara telah diadakan di perkarangan Surau Al-Hidayah Kl Sports City. Program yang berkonsep Corporate Social Responsibility (CSR) ini adalah bertujuan untuk menggalakkan lebih ramai orang untuk datang ke KL Sports City dan juga merapatkan hubungan antara warga PSM dengan atlet , bekas atlet, pengamal media dan komuniti selain merasai sendiri pengalaman menyediakan bubur lambuk yang merupakan juadah yang begitu sinonim pada setiap kali kehadiran bulan Ramadan.

Antara bekas atlet yang hadir untuk sama-sama memeriahkan program memasak bubur lambuk adalah Datuk Malek Noor, Datuk Mirnawan Nawawi, Dato Noorul Ariffin, Datuk Khairudin Buyang, Rosman Alwi, Khalid Ali, Nuraida Ariffin, Afrita Ariani dan Norseela Khalid. Agihan bubur lambuk kepada orang ramai dimulakan pada jam 3.00 petang di sekitar Dataran LRT Bukit Jalil. Sesi agihan ini turut dimeriahkan dengan penglibatan seramai 11 orang atlet dari Majlis Sukan Negara Zulhelmi Zarid, Muhamad Halmi, Muhamad Shafiq atlet berbasikal, Muhamad Solihin , Muhamad Nazreen, Muhamad Syazwan atlet olahraga, Wan Muhamad Syafiq, Wafiq, Mohamad Zin atlet menembak serta Nur Afissa dan Nuramalia Haneesha atlet memanah.

Diharapkan program yang julung kali diadakan ini akan dapat mendekatkan KL Sports City dengan pihak luar di samping mengeratkan hubungan silraturrahim dengan semua pihak yang berkerjasama.  

bubur1

bubur2

bubur3

bubur4

bubur5

21Mei2018

Kuala Lumpur, 03 Mei 2018 – Persatuan Renang Amatur Malaysia (ASUM) telah menganjurkan Kejohanan Renang Terbuka Malaysia bertempat di Pusat Akuatik Nasional, KL Sports City. Kejohanan ini telah melibatkan atlit- atlit dari seluruh negeri di Malaysia. Perenang sensasi Negara, Welson Sim telah memberikan saingan hebat kepada pasukan lawan dengan berjaya meraih tiga emas walaupun beliau mengalami kecederaan di bahu kaki . Emas tersebut sekali gus dimiliki oleh kontijen dari Sarawak. 

renang1

renang2

renang3

21Mei2018

Kuala Lumpur, 01 Mei 2018 – Kejohanan Gimnastik Berirama Asia 2018 telah berlangsung selama empat hari di Stadium tertutup, Axiata Arena KL Sports City. Kejohanan gimnastik berirama Asia ini melibatkan saingan kategori individu, berkumpulan mengikut ranking dan kategori all-around.

Selain Malaysia, edisi kali ini turut melibatkan penyertaan dari lain-lain Negara seperti China, Jepun, Korea Selatan, Uzbekistan, Kazakhstan, Mongolia, Krygztan, Taiwan, Hong Kong, Vietnam, Thailand, Singapura, Indonesia,Filipina, Qatar, Iran, Lubnan dan Korea Selatan.  

gimnas1

gimnas2

gimnas3

21Mei2018

Kuala Lumpur, 05 May 2018 – Perlawanan Ragbi Asia Malaysia dengan Korea Selatan telah berlangsung di Stadium Nasional,KL Sports City. Pasukan Korea Selatan telah berjaya menewaskan pasukan Malaysia dengan skor 35 – 10. Manakala pada perlawanan kedua di antara Pasukan Malaysia bertemu Hong Kong, Malaysia tewas buat kali keduanya dengan skor 8 - 67. Dianggarkan hampir 11,000 orang penonton yang hadir bagi menyaksikan kedua-dua perlawanan itu dan ini menunjukkan sukan ragbi sememangnya mempunyai peminat tersendiri.

bolaseak1

bolasepak2

bolasepak3

bolasepak4

 

08Apr2018

Kuala Lumpur, 08 April 2018 – Anugerah Meletop Era yang telah berlangsung dengan penuh gilang- gemilang di Axiata Arena berakhir dengan mengiktiraf aktres Neelofa dan penyanyi Khai Bahar sebagai pemenang utama kategori artis Top Top Meletop pada tahun ini.

Acara hiburan ini turut dimeriahkan lagi dengan penampilan artis popular tanah air di karpet merah dengan menggayakan pakaian mengikut tema blactie classic. Selain itu, acara diserikan lagi dengan persembahan hebat dari penyanyi senior seperti Datuk Ramli Sarip,Fransissca Petter, Gersang , Ruffedge dan ramai lagi.

ame2

06Apr2018

Kuala Lumpur, 06 April 2018 – Subway merupakan sebuah syarikat makanan segera berkonsepkan sandwich kini dibuka di Axiata Arena KL Sports City. Majlis pembukaan buat pertama kalinya hari ini telah memberikan subway secara percuma kepada orang yang hadir.

Rangkaian francais subway telah beroperasi bermula hari ini di dalam stadium dari jam 9.00 pagi sehingga 10.00 malam setiap hari. Kini, Orang ramai yang berkunjung di sekitar KL Sports City boleh menikmati pelbagai menu sandwich yang ditawarkan.

 

subway

02Apr2018

Kuala Lumpur, 02 April 2018 – Tanda sokongan untuk menjayakan Kempen Autisme Sedunia 2018, Perbadanan Stadium Malaysia telah mengambil beberapa inisiatif dengan menghidupkan lampu facade dengan warna biru  di Stadium Nasional pada waktu malam manakala kakitangan PSM digalakkan memakai baju berwarna biru sempena warna tema kempen tersebut.

Menerusi kempen ini diharap dapat meningkatkan kesedaran dan kefahaman terhadap gangguan neurologi ini. Dengan sokongan yang sewajarnya pasti kanak-kanak autistik ini juga boleh mencapai impian mereka.

2

01Apr2018

Kuala Lumpur, 1 April 2018 - Pasukan Harimau Malaya berjaya memperoleh kemenangan besar setelah berjaya menewaskan Bhutan 7- 0 di Stadium Nasional KL Sports City dengan keputusan akhir Malaysia 7 – 0 Bhutan.

Kemenangan ini pastinya mampu menaikkan semangat pemain negara yang sebelum ini menerima kritikan daripada peminat bola sepak.

 

2

30Mac2018

Kuala Lumpur, 30 Mac 2018 – Satu himpunan Usahawan Bumiputera  (HUB) 2018 telah berlangsung di KL Sports City. Dianggarkan seramai 14 000 orang terdiri daripada wakil dari persatuan dan usahawan – usahawan Bumiputera di seluruh Negara telah menyertai program ini. Himpunan ini telah berlangsung selama dua hari iaitu pada 30 dan 31 Mac 2018

Program ini turut disempurnakan lagi dengan sesi sembang petang bersama Yang Amat Berhormat Perdana Menteri Malaysia dengan semua usahawan di Axiata Arena. Turut berlangsung adalah majlis pertukaran dokumen MOU di antara SME Corporation Malaysia dengan MARA, Petronas, Tabung Haji , Axiata dan lain-lain lagi. Program ini turut dimeriahkan dengan Karnival Jom Niaga dan Young CEO summit

3 2

1

29Mac2018

Kuantan, 29 Mac 2018 – Majlis penyerahan Akademi Bola Sepak Dahari, Gambang dengan rasminya diserahkan kepada Majlis Sukan Negara. Majlis ini telah disempurnakan oleh YBhg Dato Haji Ahmad Halmi Harun mewakili Perbadanan Stadium Malaysia (PSM) dengan YBhg Dato Haji Ahmad Shapawi dari Majlis Sukan Negara bertempat di Bilik Mesyuarat Akademi tersebut.

 

2

Muka 1 dari 4
Go to top