warga_psm
orang_awam

Module Toolbar

 dsp2

 • Dewan Sri Putra adalalah merupakan  dewan serbaguna tertutup yang boleh digunakan untuk menganjurkan pelbagai acara seperti majlis perkahwinan, konsert mini, aktiviti hari keluarga, seminar, acara-acara korporat dan sukan dalaman . Dewan yang mempunyai arena berkeluasan  94.5 kaki x 166.5 kaki ini turut dilengkapi dengan kemudahan seperti  bilik menunggu vip, bilik persalinan, bilik-bilik pelbagaiguna dan tandas. Dewan ini  dilengkapi dengan 200 tempat duduk tetap dan boleh menampung 3000 orang pada satu masa.

  Dewan Sri Putra kini dalam fasa kerja-kerja menaiktaraf sehingga sebelum bermulanya Sukan Sea 2017. Justeru itu, segala sewaan dan dan urusan tidak lagi di buat di Dewan Sri Putra. Untuk maklumat lanjut sila hubungi Bahagian Perhubungan Korporat di 03-8992 0888
 • Penonton dan komuniti permainan berkongsi kawasan yang berbeza bagi tujuan masing-masing yang terletak di dua aras tingkat bawah tanah dan aras dataran utama. Sistem lampu, bilik ucapan umum, sistem bunyi, penyiaran, komentar dan perkhidmatan tafsiran diletakkan dibawah pusat kawalan dalaman.
   
  Papan mata matriks video berrwarna dengan empat bahagian muka memberikan paparan video aksi pantas dan maklumat acara dengan dibantu oleh sistem bunyi terkini yang berkuasa 103dB. Sistem lampu sorot berkuasa sehingga 1500 lux memberikan pancaran cahaya di dalam stadium.
   
  Stadium Putra menjadi jalan penyelesaian kepada setiap penganjur yang sering mengalami masalah ketiadaan tempat yang mencukupi untuk pemunggahanbarangan, peralatan dan kerja-kerja persiapan. Stadium ini mempunyai laman yang luas (cukup untuk memuatkan 14 kontena yang panjangnya 40 kaki setiap satu) yang menghubungkan di antara stadium dengan dewan latihan yang merupakan kawasan yang paling baik sebagai ruang pemunggahan barang. Pendek kata, Stadium Putra merupakan jawapan yang tepat untuk mengendalikan acara dalaman berkaitan dengan sukan dan bukan sukan.

  Nota:

  Kemudahan di Dewan Sri Putra seperti dinyatakan diatas adalah kemudahan yang tersedia sebelum kerja-kerja menaiktaraf Kompleks Sukan.
 • Untuk mendapatkan maklumat berkenaan sewaan, sila hubungi Bahagian Pembangunan Perniagaan di :

  Bahagian Pembangunan Perniagaan,
  L2-E-10, Enterprise 4,
  Aras 2, Technology Park Malaysia,
  Lebuhraya Puchong Sg. Besi, Bukit Jalil,
  57000 Seri Petaling,
  Kuala Lumpur
  Tel : +603 8992 0888

Go to top